Utsetter heving av helikopter i Nord-Tyskland

Det norske helikopteret som styrtet i Lübeckbukta i forrige uke med en besetning på to, kan likevel ikke heves fredag. To personer er funnet døde i nærheten av vraket.

– Hevefartøyet har gått inn til kai for reparasjon, men vi har fått indikasjoner på av hevingen kanskje kan foretas lørdag, sier administrerende direktør Marita Bjørnevik i Helitrans til NTB.

Tysk politi bekrefter at helikopteret tidligste kan heves lørdag. Dykkere fra politiet har vært nede ved vraket for å sikre beviser. Kystvaktskipet Scharnhörn er satt i beredskap og befinner seg i området i påvente av hevingen.

Rundt 50 meter unna det havarerte helikopteret er det funnet to døde personer. Dette er trolig de savnede mennene som var om bord.

Helitrans offentliggjorde fredag navnene på de to omkomne: Torstein Hestnes (27) fra Hitra i Sør-Trøndelag og Dragos Gabriel Apostescu (32) fra Romania. Hestnes var pilot på helikopteret, og rumeneren var også ansatt i selskapet.

– Ulykken med et av våre helikoptre i Lübeckbukta er dypt tragisk. Helitrans er en organisasjon i sorg. Vi gjør nå det vi kan for å bistå de pårørende, ansatte, tysk politi og havarikommisjon, skriver selskapet i en pressemelding. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2