KLARER IKKE Å HATE GJERNINGSMANNEN: Freddy Lie mistet datteren Elisabeth på Utøya. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
KLARER IKKE Å HATE GJERNINGSMANNEN: Freddy Lie mistet datteren Elisabeth på Utøya. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Utøya-far lettet over å høre om drapet på datteren

– Det var tøft, men det er jo dette vi har ventet på, sier han etter å ha hørt obduksjonsrapporten mandag.

Han har forberedt seg ved å lese alle dokumentene i saken på forhånd, så det var ikke noe i obduksjonsrapporten som kom overraskende. Men bildet av datterens mobiltelefon, som ble vist fram torsdag, var en verre opplevelse.

– Jeg hadde sett alle bildene av de døde ungene, men ikke dette bildet. Det var den jeg snakket med henne i da hun ble drept – og telefonen var jo skutt i filler, sier han.

Storesøsteren overlevde

Elisabeth (16) ble drept i Storsalen i Kafébygget, mens storesøsteren overlevde hardt skadd. I retten mandag ble Elisabeth beskrevet som en omsorgsfull jente, som mente hun hadde en perfekt sommer i 2011, med kjæreste og nylig bestått mopedsertifikat.

Freddy Lie har vært i retten det meste av tiden hittil, med unntak av dagene som har dreid seg om regjeringskvartalet.

– Vitneforklaringene blir tøffere

– Jeg begynner å bli sliten, men jeg håper vi holder løpet ut. Jeg vil se alt som har med Utøya å gjøre, og vitneforklaringene tror jeg faktisk blir tøffere enn det vi har vært gjennom nå, sier han og utdyper:

– Når ungene begynner å forklare seg, så får du jo høre om det han nekter for; at han har ledd og kommentert ting utpå der og vifta med en av fanene på øya, sier Lie til NTB. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2