Urovekkende trend: Flere unge smittes av koronaviruset

Ettersom stadig flere land letter på restriksjonene øker antall unge som er smittet med covid-19 globalt. Også i Norge får flere unge påvist smitte enn tidligere.

AVSTAND: Mange mennesker tar turen til Sørenga bad for å kose seg i solen. Men ikke alle er like flinke til å holde avstand for å begrense smitte av koronaviruset covid-19, slik helsemyndighetene anbefaler.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
AVSTAND: Mange mennesker tar turen til Sørenga bad for å kose seg i solen. Men ikke alle er like flinke til å holde avstand for å begrense smitte av koronaviruset covid-19, slik helsemyndighetene anbefaler. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge

Mange land har valgt å lette på de strenge koronarestriksjonene, og det har ført til større kontakt mellom mennesker. Samtidig blir aldersgruppen for nye bekreftede tilfeller av koronasmitte stadig yngre.Trenden er spesielt synlig i Florida, Texas og Arizona i USA. Der har man sett en stor økning i smittetilfeller blant personer under 40 år etter at statene valgte å gjenåpne samfunnet. I tillegg har Portugal og Israel opplevd en markant økning blant unge som er smittet.

Mer innhold fra TV 2