Unge menn dømt for ran og voldtekt av prostituerte

To 22 år gamle menn er dømt til henholdsvis sju og åtte års fengsel for brutale voldtekter, knivtrusler og ran av prostituerte kvinner i Oslo.

De til sammen fire kvinnene kom til Norge fra Russland og Bulgaria for å prostituere seg. To av dem jobbet ut fra en leilighet på Frogner, de to andre på Sagene, skriver Aftenposten.no.

Særdeles grufullt

Det var til sammen fire menn som i dag er mellom 20 og 22 år, som deltok i overfallene i leilighetene i mars i fjor. Tre av kvinnene ble voldtatt og Oslo tingrett mener voldtektene skjedde under særdeles grufulle og skjerpende omstendigheter.

Ved siden av fengselsstraffene på sju og åtte år, må de to 22-åringene betale 200.000 kroner i oppreisning til de tre kvinnene som ble voldtatt. Den fjerde kvinnen som ikke ble voldtatt, får totalt 50.000 kroner i oppreisning.

Rømte landet

En 21-åring ble dømt til halvannet års fengsel for de fire grove ranene, der halvparten av straffen er gjort betinget. For den siste personen, en 20 år gammel mann, ble straffen satt til seks måneders fengsel for to grove ran. Fire måneder er gjort ubetinget.

Da de to hovedgjerningsmennene så hvilket oppslag saken fikk i mediene, valgte de å rømme landet. Den ene ble pågrepet i England i februar i år, den andre reiste frivillig hjem fra Pakistan og ble pågrepet i august i fjor. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2