MDG: Lederen av Miljøpartiet de Grønne, Une Bastholm, har valgt å trekke seg. Foto: Tom Rune Orset / TV 2
MDG: Lederen av Miljøpartiet de Grønne, Une Bastholm, har valgt å trekke seg. Foto: Tom Rune Orset / TV 2

Une Bastholm trekker seg av personlige grunner

En samlet MDG-ledelse møtte pressen klokken 11 onsdag formiddag.

Une Bastholm har valgt å trekke seg som lederen av Miljøpartiet de Grønne og denne uken blir hennes siste som partileder.

– Jeg skulle gjerne kommet med hyggeligere nyheter til alle støttespillere, velgere og medlemmer i Miljøpartiet De Grønne, men i dag tidlig ga jeg vårt Landsstyre og Sentralstyre beskjed om jeg ønsker å trekke meg som partileder av personlige grunner, skriver Bastholm i et innlegg på Facebook.

– Ingen lett beslutning

Selv om Bastholm trekker seg som partileder, velger hun å fortsette som stortingsrepresentant, samt være aktiv innenfor Miljøpartiets politikk.

– Som dere sikkert skjønner, har ikke dette vært noen lett beslutning for meg. Men å være partileder er et verv som krever ekstraordinær innsats, tid og energi. Og jeg har erkjent at jeg har ikke den ekstra tiden og energien lenger. Jeg er rett og slett for strukket, sier partilederen som begrunnelse for fratredelsen.

Holder pressekonferanse

Partiet holdt en pressekonferansen klokken 11 onsdag formiddag på Legacy of the Fjords i Arendal .

Bastholm ble for kun tre måneder siden gjenvalgt som partileder uten motkandidater, og skulle i utgangspunktet ha vervet fram til våren 2024.

– Da jeg sa ja til å ta gjenvalg i vinter var jeg veldig motivert for å ta en ny periode. Og da jeg ble valgt på Landsmøtet var jeg fullt innforstått med at dette ville bli utfordrende, og innstilt på slitsomme perioder og kapasitetspress. Jeg tenkte likevel at det gikk an å gjøre grep for å få hverdagen til i gå i hop, skriver Bastholm videre i innlegget.

TRE MÅNEDER: Bastholm ble for kun tre måneder siden gjenvalgt som partileder uten motkandidater. Foto: Ingvild Gjerdsjø / TV 2
TRE MÅNEDER: Bastholm ble for kun tre måneder siden gjenvalgt som partileder uten motkandidater. Foto: Ingvild Gjerdsjø / TV 2

Hermstad kan bli ny leder

Filter Nyheter skrev at partisekretær Torkil Vederhus i MDG tirsdag kveld sendte en innkalling til et digitalt hastemøte med hele landsstyret, sentralstyret, valgkomiteen og kontrollkomiteen i partiet for å informere om en «ekstraordinær situasjon».

Møtet ble avholdt klokken 08.30 onsdag morgen.

MDG vil holde et ekstraordinært landsstyremøte for å velge ny leder.