Undervannssøk etter savnede Per Vålnes

Søket etter den antatt drepte Per Vålnes (50) fortsatte torsdag utenfor neset der man tidligere i sommer fant to hunder som var drept med slaktemaske.

Med bistand fra Kystvakten skal havbunnen i Sørfjorden i Tromsø kommune finkjemmes. En miniubåt, såkalt ROV (Remote operated vehicle), skal ved hjelp av sonar lete etter 50-åringen som ikke har vært sett siden han feiret sin 50-årsdag lørdag 26. november.

– Sonaren ser etter ujevnheter på bunnen. Ved flat bunn søker den i en bredde på 60 meter av gangen. Er sjøbunnen ujevn, tar det litt mer tid, sier ROV-operatør Isak Wøhni fra Hammerfest-firmaet Arctic Seawatch.

Både han og politiet er overbevist om at de vil klare å finne levningene etter Per Vålnes dersom de befinner seg i området.

Søkeområdet i fjorden ligger ikke langt unna boligen til en 42-åring som er siktet for å ha tatt livet av Vålnes sammen med Per Vålnes' samboer (41) og hennes nye kjæreste (40). I juni ble det funnet to hundelik nedgravd i leiren på et nes i Sørfjorden.

– De var høyst sannsynlig tatt av dage med slaktemaske, og vi er rimelig sikre på at hundene tilhørte Per Vålnes. Dykkere ble også tidligere i sommer satt inn i søk i det samme området. Men i de dypere delene av fjorden er søk med ROV mye mer effektivt, sier lensmann Trygve Møllerbakken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2