SKILT: Et skilt med oppfordring om å se etter tog, er det som advarer trafikanter om at Vestfoldbanen skal krysses. (Foto: Jarl Rehn Erichsen/Scanpix)
SKILT: Et skilt med oppfordring om å se etter tog, er det som advarer trafikanter om at Vestfoldbanen skal krysses. (Foto: Jarl Rehn Erichsen/Scanpix)

Uklar årsak til kollisjon mellom tog og taxi

Omstendighetene rundt togulykken der en person ble livstruende skadd i Skoppum torsdag, er foreløpig uklare.

Ulykken skjedde da en maxitaxi krysset en usikret planovergang mellom Skoppum og Barkåker i 11-tiden torsdag. En 38 år gammel mann ble livstruende skadd i ulykken. Han var fredag formiddag fortsatt til intensivbehandling ved Ullevål sykehus i Oslo.

Venter på avhør

En mann i 30-årene slapp fra ulykken med moderate skader, og politiet vil avhøre mannen så snart tilstanden tillater det.

– Vi har foreløpig avhørt lokomotivføreren, og håper å få avhørt den skadde så fort som mulig. Før vi har snakket med begge parter, vil vi ikke kommentere hendelsesforløpet nærmere, opplyser politiadvokat Rina Stokke i Vestfold politidistrikt til NTB.

Ferdsskrivere

Teknikere fra ulykkesgruppa til Statens vegvesen, NSB og Jernbaneverket har foretatt åstedsundersøkelser, og Statens havarikommisjon har sikret seg ferdskriverne til både toget og taxien.

– Vi regner med å ha informasjon fra ferdskriverne om kjøretøyenes hastighet i løpet av fredag ettermiddag. Vi er nå i gang med en forundersøkelse og vil i den forbindelse undersøke ulykkesstedet i neste uke. Dersom forundersøkelsen viser noe graverende, som for eksempel at det er dårlig sikt til toglinjen, vil vi lage en full rapport, opplyser inspektør Johan Sverre Johansen i Statens havarikommisjon for transport. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2