Tysker sier Breiviks tempelriddernettverk blir realitet

Den tyske eksnazisten og nåværende kristenekstremisten Nick Greger hevder å ha 70 medlemmer i en organisasjon som ønsker å bli medlemmer i terrortiltalte Anders Behring Breiviks påståtte tempelriddernettverk.

Greger gir i et brev til Breivik full støtte og tilbyr Breivik medlemskap i organisasjonen Order 777. Dette er Gregers egen organisasjon som jobber med «etterretning for å stoppe den islamistiske invasjonen» av Europa, skriver Dagbladet.

Ifølge egne YouTube-videoer har Greger drevet våpentrening og organisert religiøse seremonier blant annet på Malta. Dagbladet har fått tilgang på Gregers brev der det går fram at han ønsker å jobbe sammen med Breivik mot islam. Greger omtaler både seg selv og Breivik som «kommandør».

– Breivik har handlet ut av frykt for framtiden til den vestlige sivilisasjonen, sier Greger til avisen.

Han kaller Breiviks terrorhandlinger «banebrytende». I brevet skriver han blant annet at «den hemmelige koden i Bibelen sier at dommedag vil begynne i 2018, og vil vare i 30 år. Våre brødre skal bli satt fri som et resultat av den kommende krigen mellom godt og ondt».

– Om det ikke er noen Knights Templar-organisasjon nå, kan jeg love at en slik organisasjon er under utarbeidelse. Jeg har selv reist til omkring åtte land i Øst-Europa i løpet av de to siste månedene for å knytte nettverk. Og vi har 70 medlemmer av vår organisasjon som gjerne blir medlem i Breiviks organisasjon hvis den finnes, sier Greger. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2