TV 2-ansatte krever kuttplaner lagt på is

Ansatte i TV 2 er livredde for at styret ikke tar hensyn til mulige nye millioninntekter etter Trond Giskes gavepakke til kanalen.

– Vi er livredde for at ekstrainntektene som en ny konsesjon kan gi oss, skal havne i lommene på våre eiere, samtidig som flere ansatte får sparken, sier klubbleder i TV 2 Bård Zakariassen til Bergens Tidende.

Ifølge avisen er det svært høy temperatur blant de ansatte før styremøtet torsdag som skal gå gjennom hvilke oppsigelser som er nødvendig for kanalen.

Det er tidligere kjent at TV 2 vil kutte opp mot 130 stillinger for å overleve fallende annonseinntekter.

Men når TV 2 nå har mulighet til å få en konsesjon som gjør at kanalen kan få flere hundre millioner kroner i ekstra inntekter fra kabelselskapene, håper de ansatte at styret legger bort kuttkniven inntil videre.

– Vi mener at styret må legge vekk planene om oppsigelser før det er helt klart hva den nye konsesjonen kan gi av faktiske inntekter, sier Renate Nedregård som er nestleder i klubben for de journalistansatte.

Signaler de ansatte har fått fra ledelsen, skal ifølge BT være at ekstrapengene gjennom konsesjonen er penger TV 2 uansett vil trenge for å overleve. De har også sagt at de 130 stillingene som er besluttet å kutte uansett ikke er nok.

Verken konsernsjef Alf Hildrum, styreleder Even Nordstrøm eller informasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 svarte på BTs henvendelser tirsdag kveld. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2