Turoperatørene kansellerer avganger til Egypt

Turoperatørene henter sine turister i Egypt hjem og kansellerer avgangene til landet.

– Jeg kan bekrefte at vi nå tar sikte på å få de reisende hjem den kommende uken. De fleste vil komme seg hjem med ordinære flyavganger, men vi må også sette inn noen ekstrafly, opplyser informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour til NTB. I løpet av kommende uken vil også Apollo, Ving og Amisol hente alle reisende hjem.

– Det er en umulig situasjon for oss å skulle håndtere våre norske gjester annerledes enn de svenske og finske, sier Ving-sjef Christian Grønli til VG Nett.

Etter at svensk og finsk UD i ettermiddag besluttet å evakuere alle sine lands borgere fra Egypt, forventer de største norske charterselskapene at norsk UD vil gi det samme reiserådet for nordmenn.

– Vi går nå ut med informasjon til de reisende. Det er bestemt at vi henter hjem de reisende som er i Egypt, og at vi kansellerer samtlige flyginger til Egypt fram til 23. februar, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo til NTB.

USAs myndigheter ba søndag morgen alle amerikanske borgere om å vurdere å komme seg ut av Egypt fortest mulig. Både USA og Tyrkia har nå ordnet med ekstrafly for å hjelpe sine borgere ut av Egypt. USA har også endret sitt reiseråd. Det advares nå mot alle reiser til Egypt, melder AP. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2