trusler-stoltenberg - Statsministeren vant til å bli truet

Å bli utsatt for grove trusler er ikke noe nytt for statsminister Jens Stoltenberg (Ap). – Det som er spesielt denne gangen er at truslene blir fremsatt i full offentlighet, sier han.

– Jeg har fått mange trusler gjennom mange år. Sånn sett innebærer ikke denne videoen noe nytt. Trusler hører med til det å være statsminister, sier Stoltenberg til NTB.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) pågrep onsdag en 21 år gammel mann, som har innrømmet at han laget videoen med truende budskap som rettes blant annet mot Stoltenberg. Videoen er trolig den første av sitt slag i Norge, hvor norske myndighetspersoner blir truet på norsk.

– Normalt blir truslene rettet direkte til meg, for eksempel i brev. Det som er nytt denne gangen er at truslene blir framsatt åpent på nettet, sier han.

Stoltenberg framholder at han føler seg trygg, til tross for at politiet har tatt ut siktelse mot 21-åringen for trusler og oppfordring til terrorisme. Han vil ikke ha noen mening om videoens innhold er ulovlig eller ikke. Han er mer opptatt av å ikke øke konfliktnivået ytterligere. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2