Tror på borgerlig skolepolitikk

De borgerlige partiene har størst tillit fra folket når det kommer til skolepolitikken, viser en undersøkelse gjort for Arbeiderpartiet.

Undersøkelsen viser også at skolepolitikken er den viktigste saken for folk flest. 26,8 prosent er mest interessert i partienes skolepolitikk, melder NRK.

Og det er de borgerlige partiene som nyter størst tillit. 39 prosent av de spurte har størst tro på en borgerlig skole, mens 32 prosent tror mest på de rødgrønnes skoleplaner.

Likevel tolker Arbeiderpartiet undersøkelsen positivt, siden partiet med sine 23 prosent er det partiet velgerne tror mest på.

– Det er et godt utgangspunkt, men vi skal selvfølgelig jobbe hardt for at tallet blir enda høyere, sier nestleder Helga Pedersen.

Åtte prosent har størst tro på SV, som har skolepolitikken som en av hjertesakene. Fremskrittspartiet har støtte fra like mange, mens Høyre får 22 prosents uttelling i undersøkelsen.

Venstre og Kristelig Folkeparti får henholdsvis fem og fire prosent, mens det for Senterpartiet går virkelig ille. Bare en prosent av de spurte har størst tro på regjeringspartiets politikk.

– Antakelig er det kun en prosent som kjenner til Senterpartiets skolepolitikk. Vi har rett og slett vært for lite på banen, sier partileder Liv Signe Navarsete. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2