Trolig ingen japansk varemangel i Norge

Leveransene av japanske biler og elektronikk til Norge er foreløpig ikke rammet da de fleste produktene lages utenfor Japan.

Utenlandske medier har de siste dagene meldt om stor bekymring for hvordan de store ødeleggelsene i Japan vil påvirke leveringstiden og prisutviklingen på japanske produkter, spesielt innen elektronikk.

Sony er størst på japansk forbrukerelektronikk i Norge. Selskapet har stanset eller trappet ned produksjonen ved åtte fabrikker i Japan, ifølge teknologinettstedet Engadget.com. Det påvirker produksjonen av alt fra magnetbånd, optisk film og laserdioder til CD-, DVD- og Blu Ray-plater, ifølge nettstedet.

Fra Sony Norge får NTB imidlertid opplyst at det norske markedet berøres i liten grad, da få av de modellene som leveres hit faktisk produseres i Japan.

Det samme beskjeden kommer fra de fleste norske importørene av japanske bilmerker, som Subaru, Suzuki, Nissan, Honda og Toyota og Mitsubishi. De fleste opplyser at de trolig ikke vil få leveringsproblemer da brorparten av modellene blir produsert andre steder enn i Japan, skriver E24.no Honda melder imidlertid om mulige problemer knyttet til enkelte bilmerker.

– Det ser ut til at det er Accord og delvis Jazz som er påvirket, sier Tom Gullkrona Skoglund, per- og markedssjef i Honda Norge til nettstedet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2