trekant-kråd-strid - Vil begrense tilgangen til «Trekant»

Sexopplysningsserien «Trekant» er fritt tilgjengelig på NRKs Nett-TV uten noen form for brukerkontroll. Det vil Kringkastingsrådets leder ha slutt på.

Den omstridte sexserien er svært populær på NRK Nett-TV og kan sees døgnet rundt. NRKs eneste tiltak for å forhindre at barn og yngre ungdom ser serien, er en merking om at programmene har 16-års aldersgrense, skriver Dagsavisen.

Kringkastingsrådets leder May-Helen Molvær Grimstad, forhenværende stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti, vil ikke ha serien liggende fritt ute på nett-TV.

– Personlig mener jeg at en serie som «Trekant» krever mer effektive tiltak enn aldersgrensemerking. Serien er ikke egnet for de under 15. NRK bør gjøre mer for å forhindre at barn og unge under 15 ikke får tilgang til serien, sier Molvær Grimstad.

Programserien ble et tema i Kringkastingsrådet i fjor, men siden årets sesong har fått et mer eksplisitt uttrykk, ser Molvær Grimstad behovet for å diskutere serien på nytt med de andre rådsmedlemmene.

Alle de ti TV-sendte episodene av serien er inne på NRK nett-TV topp 15. Til sammen er episodene avspilt nær 4 millioner ganger. Forrige ukes mye omtalte orgasmeepisode er vist over 550.000 ganger på fem dager, men NRK ønsker ikke å fjerne serien fra nett-TV. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2