OVERLEVDE: Sea King redningshelikopter i Ålesund etter å ha fraktet den overlevende fra mannskapet om bord i den islandske tråleren som er savnet. (Foto: Per Chr. Dyrø/TV 2)
OVERLEVDE: Sea King redningshelikopter i Ålesund etter å ha fraktet den overlevende fra mannskapet om bord i den islandske tråleren som er savnet. (Foto: Per Chr. Dyrø/TV 2)

Tre fiskere antas omkommet etter forlis

Redningsmannskapene har avsluttet søket etter de tre islandske fiskerne som er savnet etter at en fiskebåt trolig forliste utenfor Stadt onsdag.

– De tre skal ikke ha hatt overlevingsdrakt på seg, og håpet om å finne de tre i live er ute, sier redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Kystvaktskipet KV Bergen er på vei til posisjonen som nødpeilesenderen oppgir, og vil være framme rundt lunsjtider torsdag formiddag.

– Søket dreier seg nå om å finne de antatt omkomne, sier Lillebø til NTB.

Les også: Reddet etter 3,5 timer i det iskalde havet

En berget fra sjøen

Hovedredningssentralen mottok et nødanrop fra den islandske fiskebåten ved 14.30-tida onsdag.

En 36 år gammel mann ble berget opp fra vannet ved 18-tiden onsdag kveld og fraktet til Ålesund. Det var fire islandske menn om bord i båten. De tre som er antatt omkommet, er alle omkring 60 år.

I tillegg til vrakgods er det funnet en tom flåte i sjøen, som holder 2 grader.

Vind med orkan styrke

To redningshelikoptre som var med i søket, måtte etter hvert dra inn til land for å fylle drivstoff. Været gjorde at de ikke fortsatte letingen.

– Det er orkan, og vi vil heller ikke utsette redningsmannskapene for fare, sa redningsleder Jan Lillebøe til NTB onsdag kveld.

Et overvåkingsfly fra Luftforsvaret og en fiskebåt fortsatte søket, som foregikk under svært vanskelige værforhold. Det blåser full storm med orkan i kastene, og bølgene er 10–15 meter høye.

Ifølge den islandske rikskringkastingen RUV var den islandske båten på vei til Norge for å selges som skrapjern. Det er snakk om en tråler fra 1974.

Ingen har fått kontakt med båten etter at nødsignalet ble sendt, men nødpeilesenderen sender fortsatt ut jevnlige signaler. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2