Tre branner på transittmottak i Våler søndag

Brannmannskap og politi måtte rykke ut tre ganger til Haslemoen transittmottak i Våler i Hedmark for å slukke branner søndag. Nå har ordføreren i kommunen fått nok.

– Nok er nok, sier ordfører Kjell Konterud (Ap) i Våler kommune til Østlendingen.

For politiet ble det en hektisk kveld. Ifølge avisen ble politi og brannvesen sendt til mottaket tre ganger i løpet av dagen. Politiet pågrep søndag kveld en mann i forbindelse med noen av tilfellene.

– En mann i 20-årene ble pågrepet etter å ha tent på søppelbøtter på tre forskjellige steder på flyktningmottaket på Haslemoen, opplyser operasjonsleder Geir Rygh i Hedmark politidistrikt.

Han fikk melding om søppelbøttebrannene klokken 20.30. To timer senere fikk politiet ny melding fra Haslemoen. Denne gangen var det brann i et garasjebygg og i et aktivitetsrom i en kjeller. Ingen personer ble skadd, men det oppsto materielle skader.

I løpet av den siste uken har brannvesenet og politiet måtte rykket ut til Haslemoen flere ganger. Justisdepartementet har også engasjert seg i saken i forbindelse med uro og brannalarmer på Haslemoen transittmottak i den siste tiden.

Konterud opplyser at han mandag skal innkalle til hastemøte med brannsjefen i Midt-Hedmark brann- og redningsvesen.

Ifølge lokalavisen er det sterkt ønske blant lokalpolitikerne om å opprette et eget mottak for asylsøkere som norske myndigheter ikke vet hvilke land de skal sendes tilbake til. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2