Trafikken går greit i snøføyka

Trafikken gikk forholdsvis greit mandag morgen, både på vei og skinner, til tross for mye snø på Østlandet. Flytrafikken fra Oslo Lufthavn Gardermoen gikk også uten særlige problemer.

– Vi har fått få meldinger om problemer. Det virker som trafikken på hovedveinettet går veldig bra. Det er litt kø på de vanlige stedene, men ikke noe utenom det vanlige, sier vaktoperatør Trude Lindstad ved Vegtrafikksentralen til NTB.

Falck redningstjeneste hadde det travelt gjennom natten og morgentimene.

– Det er en ganske kaotisk mange steder. Det er hovedsakelig folk som har kjørt seg fast, men også utforkjøringer og enkelte kollisjoner, sier informasjonsansvarlig Irene Røsholt.

Fra midnatt til 08-tiden mandag morgen hadde Falck rykket ut på 261 oppdrag, og halvparten av disse var i Oslo og Akershus. Også i Østfold begynte det å komme inn mange meldinger i morgentrafikken.

Togtrafikken var rammet av en del forsinkelser, men de fleste togene kom seg fram gjennom snødrivet. Toget fra Gjøvik til Oslo mandag morgen var innstilt på grunn av tekniske problemer med toget. Passasjerene ble kjørt med buss.

Flytrafikken fra Oslo Lufthavn Gardermoen gikk også uten særlige problemer.

– Bare seks av 42 fly har vært forsinket, og det er bare snakk om små forsinkelser, sier informasjonssjef Jo Kobro. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2