IKKE HELSESKADELIG: En fersk undersøkelse av  Post  og teletilsynet og Statens strålevern konkluderer med at strålingen fra trådløse nettverk, trådløse telefoner og mobilmaster er så liten at den ikke er helsefarlig.  (Foto: Illustrasjon, Colourbox)
IKKE HELSESKADELIG: En fersk undersøkelse av Post og teletilsynet og Statens strålevern konkluderer med at strålingen fra trådløse nettverk, trådløse telefoner og mobilmaster er så liten at den ikke er helsefarlig. (Foto: Illustrasjon, Colourbox)

– Trådløs stråling er ufarlig

Strålingen fra trådløse nettverk, trådløse telefoner og mobilmaster er så liten at den ikke er helsefarlig.

Det er Post- og teletilsynet og Statens strålevern som har gjennomført den omfattende undersøkelsen, melder NRK.

Omfattende

Undersøkelsen er gjennomført på 56 steder i Bergen, Kristiansand, Lillestrøm, Ski, Trondheim og Oslo, og er foretatt både inne og utendørs i barnehager, på skoler, i private hjem og på arbeidsplasser. Også strålingen på gata er testet.

Lav grenseverdier

Resultatene viser at trådløse nettverk, mobilt bredbånd, trådløse telefoner, kringkasting og nødnett sender ut stråler som bare utgjør omtrent en tusendel av grenseverdiene som kan være helseskadelige for mennesker .

– Knapt målbart

– Mange har hatt sterke meninger om resultatene av enkeltmålinger. Men for første gang har vi nå registrert alle typer stråling man kan utsettes for samtidig, når man for eksempel befinner seg i en kafé i Trondheim eller på fortauet i Kristiansand. Konklusjonen er at omfanget knapt er målbart. Man kan rett og slett se bort fra dette, sier direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet.

Den kraftigste verdien som ble målt, var 0,41 watt per kvadratmeter, som bare er én hundredel av den anbefalte grenseverdien. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2