Torturdømt 26-åring på tiltalebenken igjen

26-åringen som i sommer ble dømt til sju og et halvt års fengsel for bortføring og tortur av en 16-åring i Haugesund, må nå møte i tingretten igjen, tiltalt for vold og knivtrusler.

Mannen var ifølge dommen hovedmannen i den såkalte tortursaken i Haugesund. Mandag må han møte på nytt i tingretten, tiltalt for å ha teipet fast en mann og knivtruet en annen mann og en 17-årig jente.

– Disse forholdene ble anmeldt under hovedforhandlingene i tortursaken, sier Brita Lysaker, politiadvokat ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Haugesunds Avis.

26-åringen ble i juli dømt til sju og et halvt års fengsel. En 16 år gammel gutt ble holdt fanget i tre døgn i en leilighet i desember i fjor, der han ifølge dommen ble torturert på en særdeles sadistisk og brutal måte. Til sammen åtte personer, fem av dem under 18 år, ble dømt i saken. 26-åringen ble i tillegg dømt for to voldtekter.

Mannen mente seg uskyldig dømt på flere punkter og anket saken. Tiltalepunktene i den nye saken skjedde de samme dagene som 16-åringen var kidnappet.

– Dette er helt ukjent for ham. Han mener at de vitneforklaringene som er rettet mot ham ikke stemmer, sier mannens forsvarer, Odd Rune Torstrup. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2