Tonnevis av mat går rett i søpla
Det er tre år siden Stortinget ba regjeringen om å lage en ny matkastelov. I mellomtiden har butikker og matprodusenter kastet over 750 000 tonn spiselig mat.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Sofie Nordvik er det nærmeste man kommer profesjonell «dumpster diver». Dumpster diving er et fenomen der folk går på jakt etter mat i søppelkontainere.Nordvik er klimarådgiver i KFUM/KFUK og har matsvinn som spesialitet. Hun inviterte TV 2 til å være med på fangst utenfor en tilfeldig valgt butikk i Oslo.- Jeg er helt sikker på at vi finner mye god mat, og det er synd. Det er dårlig nytt for klima og det er dårlig nytt for alle som må gå til sengs sultne, sier Nordvik.K
For å lese eldre artikler må du logge inn eller registrere en TV 2 Konto
Det er gratis å registrere seg og du får da tilgang til hele arkivet vårt.
Artikkelen er oppdatert