Togpassasjerer innesperret i sju timer under ekstremværet Knud

Nærmere 70 passasjerer ble sittende fast i opptil sju timer uten strøm og mobildekning i et tog på Sørlandsbanen mens ekstremværet Knud herjet fredag.

Toget var på vei fra Oslo i retning Stavanger da det ved 17.30-tiden fredag stoppet opp ved Breland nord for Kristiansand, skriver Stavanger Aftenblad.

Toget skulle vært framme i Kristiansand klokken 19.35, men endte i stedet opp med å bli tauet inn. Passasjerene ble innlosjert på hotell i Kristiansand klokken 1.30 natt til søndag. De sier de fikk lite informasjon mens det hele pågikk.

– Det var fullt kaos. Vi satt fast i toget i sju timer. Vi fikk vite at møtende tog hadde kjørt på et tre. Betjeningen fikk ikke kontakt med dette toget og visste ikke omfanget av skadene. Vi passasjerer visste ingenting, sier Kjell Fagervik fra Hundvåg til avisen.

Dag Brekkan, markeds- og kommunikasjonssjef i NSB, sier det var svært vanskelige forhold langs Sørlandsbanen på grunn av ekstremværet Knud. Det er ikke mobildekning i området, og da strømmen gikk ble det vanskelig å kommunisere med togledelsen.

– Breland ligger helt utenfor allfarvei. Det var brudd på linjene, og forbindelsen mellom togledersentralen og togene ble brutt. Det kompliserte saken og føyde seg inn i rekken av uforutsette hendelser som gjorde at dette tok lang tid. Det var en lang periode uten strøm i toget, men folk hadde det tørt, og det var ikke kaldt. Passasjene fikk mat og ble tatt hånd om, sier Brekkan.

Han beklager forsinkelsene, men minner om at NSB i forkant av uværet advarte folk mot å reise. Lørdag ettermiddag er strekningen Kristiansand-Audnedal fortsatt stengt for togtrafikk.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2