Togpassasjerer hentet ut fra Romeriksporten

Togpassasjerer som i nesten tre timer timer satt fast i stummende mørke inne i tog i Romeriksporten torsdag formiddag, ble ved 12-tiden hentet ut.

En teknisk feil førte til at toget fra Eidsvoll til Kongsberg ikke fikk strøm fra kjøreledningen. Toget gikk fra Eidsvoll klokken 8.24, og sto fra klokken 9.15 fast i munningen av Romerikstunnelen på Oslo-siden.

Toget var helt mørklagt, og eneste lyskilder kom fra passasjerenes mobiltelefoner, skriver Romerikes Blads nettutgave.

Togstansen førte til at også tre andre tog sto fast i tunnelen – et tog fra Flytoget, et intercitytog og et lokaltog.

Etter nesten tre timer ble passasjerene endelig sluppet ut i dagslys.

– Det var en forferdelig opplevelse å sitte inne i et bekmørkt tog uten noe å drikke. Det var kaldt, og vi ble engstelige, sier passasjer Unni Parmentier til VG Nett.

Passasjerene måtte gå cirka 100 meter på skinnegangen i mørket før de ble hentet av et annet tog og kjørt til Oslo S.

Toget som forårsaket problemene sto fortsatt inne i tunnelen etter at passasjerene var blitt hentet derfra, noe som førte til forsinkelser utover ettermiddagen.

– Vi må kjøre alle tog via hovedbanen, og det vil medføre forsinkelser for de reisende, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket.

Blant passasjerene som tilbrakte formiddagen i stummende mørke er Ole Kopreitan, trofast NSB-kunde og daglig leder i Nei til Atomvåpen.

– Jeg har sittet her siden ti over ni. Folk er stille som mus og sitter og venter. Jeg har bare én tanke i hodet, som forundrer meg. Tog stopper hver dag, det vet vi. Men at NSB ikke har en prosedyre på å trekke tog ut av en så trafikkert tunnel som dette, er merkelig, sa han til Aftenposten.no mens han fortsatt satt i det strømløse toget i tunnelen.

Informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB sier at passasjerer på de berørte togene bør ta kontakt med NSB for å få oppfølging etter den dårlige opplevelsen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2