Nødetatene på åstedet for front-til-front-kollisjonen i natt. De ble kontaktet av trafikanter som kom til stedet først. Foto: Arill Riise / TV 2
Nødetatene på åstedet for front-til-front-kollisjonen i natt. De ble kontaktet av trafikanter som kom til stedet først. Foto: Arill Riise / TV 2

To personer omkom i frontkollisjon

Syv personer ble fraktet til sykehus etter kollisjon i Blindheimstunnelen i Møre og Romsdal. To mistet livet og én er kritisk skadd.

En kvinne i 40-årene og en kvinne i 50-årene er bekreftet omkommet.

– Disse satt i samme bil. Pårørende er varslet, opplyser operasjonsleder Sindre Molnes i Møre og Romsdal politidistrikt lørdag formiddag.

Politiet fikk melding om ulykken ved 23.45-tiden fredag.

– To personbiler har kollidert i en møteulykke, sa operasjonsleder Arild Reite til TV 2 like før midnatt fredag.

En tredje person, som satt i samme bil som de omkomne, er fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim. Vedkommende skal være kritisk skadd.

I den andre bilen som var involvert i ulykken, var det fire ungdommer, som omtales som lettere skadd.

Politiet er ikke kjent med hva som er årsaken til ulykken og vil ikke konkludere noe vedrørende skyldspørsmål.

– Når du får en kollisjon mellom to trafikanter er det jo nærliggende å tro at en av bilene har kommet over i motsatt kjørefelt. Men vi har ikke noe hendelsesforløp på plass foreløpig, sier Reite til TV 2.

Vitner bisto

Blindheimstunnelen går på europavei 39 mellom Spjelkavik og Breivika i Ålesund kommune.

I firetiden i natt pågikk fortsatt undersøkelser på åstedet. Bildet er delvis sladdet. Foto: Per Christian Dyrø
I firetiden i natt pågikk fortsatt undersøkelser på åstedet. Bildet er delvis sladdet. Foto: Per Christian Dyrø

Meldingen om ulykken i Blindheimstunnelen kom klokken 23.45 fredag kveld på Twitter. Da meldte Politiet i Møre og Romsdal at skadeomfanget uklart, og deretter kom meldingen om at dette er en «alvorlig ulykke».

TV 2 har vært i kontakt med personer som var til stede straks etter ulykken. Flere trafikanter kom til etter at ulykken skjedde, og det kom inn flere nødtelefoner.

– Jeg var en av de første som kom til. Det var da allerede noen få andre som var der og hadde begynt å handle, sier Inger Lid Riise til TV 2.

Hun er imponert over hvor raskt de første på stedet hadde agert.

– Siden jeg er operasjonssykepleier ved sykehuset, var det selvsagt naturlig å hjelpe til med det jeg kunne bidra med, som hjerte- og lungeredning. Det var en forferdelig alvorlig hendelse og en stor lettelse da hjelpemannskapene fra brann, helse og politi kom til stedet, sier Riise.

Kraftig sammenstøt

Det er to norskregistrerte biler som har kollidert. Syv personer ble raskt fraktet til sykehuset i Ålesund.

På bilder TV 2 har tilgang til fra åstedet, kan man se at sammenstøtet mellom de to bilene har vært svært kraftig. Den ene bilen havnet på siden.

Tunnelen var stengt for åstedsundersøkelse frem til nærmere klokken 08 lørdag morgen.

Relatert

Mer innhold fra TV 2