To pågrepet etter båtpåkjørsel i Mandal

To menn på 19 og 22 år er pågrepet etter at en 18-åring ble alvorlig skadd under en båtkollisjon i Mandal lørdag kveld.

18-åringen er under intensivbehandling på Oslo universitetssykehus. Skadene er alvorlige og tilstanden ustabil.

Politiet fikk melding om at en båt var blitt påkjørt rett før klokka 1 natt til søndag. Sju ungdommer i en liten båt var på vei nedover Mandalselva og i ferd med å svinge inn til bredden ved utløpet da de ble påkjørt.

Forsvant fra stedet

– Båten med de to pågrepne traff plastbåten med ungdommene midt på og hoppet rett over den lille båten. Den 18 gamle mannen falt over bord, og han ble funnet fastlåst i propellen, opplyser etterforskningsleder Tor Åge Tronstad i Agder politidistrikt til NTB.

Båten som kjørte på ungdommene, forsvant deretter fra stedet.

Etter forsøk på gjenoppliving ble 18-åringen først sendt i luftambulanse til Sørlandet sykehus og deretter til Oslo universitetssykehus, Ullevål.

Klokken 16.45 søndag var mannen fremdeles under intensivbehandling. Skadene er ifølge sykehuset alvorlige og tilstanden er ustabil.

Båten ikke funnet

Den antatte båtføreren (19) og passasjeren (22) ble pågrepet i Mandal sentrum søndag ettermiddag.

–22-åringen sitter i avhør, og jeg vet foreløpig ikke hva han har forklart om hendelsen. Den antatte båtføreren er på vei til arresten og blir trolig avhørt søndag kveld eller mandag, sier Tronstad.

Politiet har foreløpig ikke funnet båten de to skal ha kjørt.

Det skal være snakk om en hvit båt på mellom 14 og 19 fot med en eldre påhengsmotor, men det var mørkt og gikk fort. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2