To kvinner døde etter voldshendelse i Kristiansand

Nødetatene rykket ut etter en alvorlig voldshendelse på Søm i Kristiansand mandag. To kvinner er bekreftet døde.

– Politiet i Agder fikk ved 13.20-tiden mandag melding om en alvorlig voldshendelse på Søm i Kristiansand. Store ressurser rykket ut til adressen da meldingen kom inn, sier poliadvokat Bernt Olav Bryge under en pressekonferanse mandag kveld.

Bryge sier at politiet fant to hardt skadde personer på adressen.

– Disse ble fraktet til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Begge to er erklært døde i ettermiddag. Begge de avdøde er voksne kvinner, sier han.

Mann siktet

Politiet var sparsomme med opplysninger om saken tidligere mandag, men holdt en pressekonferanse klokken 18 mandag.

MYE POLITIFOLK: Politiet var på plass med store styrker, samt politihunder og droner, i etterkant av hendelsen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
MYE POLITIFOLK: Politiet var på plass med store styrker, samt politihunder og droner, i etterkant av hendelsen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Her opplyser de at en person selv meldte seg for politivakta i Kristiansand noe etter hendelsen.

– En mann i 50-årene meldte seg for politiet, og han er siktet for to drap. Vi kan bekrefte at det er en relasjon mellom den sikta og de fornærmede, sier Bryge.

Alle de involverte er av syrisk opprinnelige, opplyser Bryge.

– Politiet har allerede iverksatt en rekke tekniske undersøkelser, i tillegg foregår det et omfattende taktisk etterforskningsarbeid, sier han.

Ikke avhørt

Siktede er foreløpig ikke avhørt, men politiet jobber med å få avhørt ham så snart som mulig.

Politiet har iverksatt teknisk og taktisk etterforskning etter hendelsen.

Den drapssiktede mannens forsvarer, advokat Nils Anders Grønås, sier til TV 2 at han foreløpig ikke har snakket med sin klient.

– Politiet sier fra til meg når han er på plass i arresten. Hva som er grunnen til at det tar tid vet jeg ikke, det kan være hans helsetilstand for eksempel, som man må avklare, sier Grønås til TV 2.

Mer innhold fra TV 2