Illustrasjonsfoto. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Illustrasjonsfoto. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

To innlagt med svineinfluensa

To personer er innlagt med såkalt svineinfluensa (H1N1) på norske sykehus.

Folkehelseinstituttet regner ikke med noe stort utbrudd, men er i beredskap. De to pasientene er et lite barn og en mann i 60-årene, skriver VG.

Ikke vaksinert

Barnet ble lagt inn på sykehus julaften og overført til Ullevål universitetssykehus i romjulen. Ifølge overlege Karin Rønning ved Folkehelseinstituttet skal barnet ikke tilhøre noen risikogruppe og skal nå være tatt ut av respirator.

Den andre pasienten er en mann mellom 60 og 70 år som ble innlagt på intensivavdelingen ved sykehuset i Drammen 30. desember. Denne mannen skal tilhøre en av risikogruppene.

Ingen av disse var vaksinert mot svineinfluensa.

Har vaksine

Folkehelseinstituttet er forberedt på et nytt utbrudd av sykdommen og har flere millioner doser på lager. Alle som tilhører risikogruppene, anbefales å ta den vanlige sesongvaksinen som beskytter mot tre ulike influensavirus.

– Vi er godt forberedt, men regner ikke med at det blir ille i vinter, mest sannsynlig får vi ikke noe stort utbrudd av svineinfluensa, sier fungerende avdelingsdirektør Bjørn Iversen.

Nyttårsaften døde en syv år gammel gutt fra Helsingborg i Sverige av svineinfluensa. Han hadde en alvorlig, kronisk sykdom og tilhørte en av risikogruppene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2