To alvorlig skadd i klorgasslekkasje hos Mills i Drammen

To personer ble alvorlig skadd etter en klorgasslekkasje hos Mills' fabrikk i Holmestrandveien i Drammen. I alt måtte åtte personer til sykehus.

Torsdag kveld melder politiet at deres krimteknikere er ferdige på stedet og at det vil bli gjennomført avhør og videre etterforskningsskritt fredag.

– Ved ankomst på sykehuset var to personer alvorlig skadd. Totalt ble åtte personer sendt til sykehus. Hva som har skjedd videre går vi ikke ut med av hensyn til pasientenes personvern, sier kommunikasjonssjef Hege Dahle i Vestre Viken HF til Dagbladet torsdag kveld.

Politiet meldte om lekkasjen klokken 12.53 torsdag ettermiddag. De ba da folk i området om å holde seg innendørs og vinduer lukket til situasjonen blir avklart.

Gasslekkasje

Klokken 14.10 opplyste politiet at situasjonen er såpass avklart at anmodningen om å holde seg innendørs med lukkede vinduer kan oppheves

– Det er trolig en gasslekkasje. Vi samarbeider med nødetatene for å finne årsaken, sa informasjonssjef Kjersti Johannessen i Mills til Drammens Tidende.

Rundt 40 personer var på jobb på Mills da gasslekkasjen oppsto, og disse nå er evakuert.

Pustevansker

Pressevakt Hege Frostad Dahle i Vestre Viken HF opplyste til avisen at tre personer har fått pustevansker. Tolv ambulanser var på stedet.

Holmestrandveien der fabrikken befinner seg, ble stengt i forbindelse med hendelsen og er ifølge politiet fortsatt stengt, men folk i området kan bevege seg som normalt.

Vestfoldbanen mellom Drammen og Sande var også stengt av sikkerhetshensyn, men er åpnet igjen for trafikk, ifølge Bane Nor.

Mer innhold fra TV 2