tipping-jackpot-ansatt - Norsk Tipping-ansatt tok jackpoten

En ansatt hos Norsk Tipping ble 43.000 kroner rikere da det ble jackpot på en testautomat i selskapets lokaler på Hamar forrige uke.

Selv om automaten av typen Belago i utgangspunktet skal brukes til testing og demonstrasjon av spillsystemet, slo gevinsten til da en ansatt prøvde seg, skriver VG.

Norges Bingo- og lotteriforbund slår alarm og ber om at Norsk Tipping rydder opp.

– Dette forventer jeg blir ryddet opp i øyeblikkelig, slik at det ikke ser ut som operatøren deltar i spillet på lik linje med de andre spillerne i landet. Selv om de ansatte bruker sitt eget spillkort, oppfattes dette som uheldig, fordi tilliten mellom kunder og Norsk Tipping svekkes, sier leder Tage Gullbrandsson.

Også underdirektør Jan Petter Sæbø i Lotteritilsynet er kritisk til at automatene blir benyttet til privat bruk hos Norsk Tipping.

– Det er bare et fåtall personer som trenger å teste maskinene i arbeidsøyemed. At alle ansatte og besøkende reelt kan delta i spillet, er en uheldig praksis. Det finnes ikke noe tillatelse til en slik bruk, sier han. Tilsynet har nå bedt Norsk Tipping om en redegjørelse for praksisen.

Hos Norsk Tipping benekter kommunikasjonssjef Magne Vikøren at de trenger en spesiell tillatelse for å tilby reell spilling i sine egne lokaler. Han tror ikke spillingen til de ansatte påvirker tilliten fra spillerne. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2