Tiltalt for uaktsomt bildrap på Haramsøy

En 20 år gammel mann er tiltalt for uaktsomt bildrap etter en påkjørsel på Haramsøy i mars i år. Bilen han kjørte, hadde ikke bremser på bakhjulene.

John Arne Hagen mistet livet da han ble påkjørt mens han var ute og gikk tur på Austnes i Møre og Romsdal 15. mars i år. 42-åringen omkom på stedet av skadene han fikk.

Etter påkjørselen stakk sjåføren av. Han flyktet til hjemgården, hvor han fikk hjelp av faren til å grave ned ulykkesbilen.

Nå er den 20 år gamle mannen tiltalt for uaktsomt bildrap, melder TV 2. Han nekter straffskyld.

Sjåføren så 42-åringen stå i veibanen, men til tross for dette bremset han ikke ned, mener statsadvokat Magne Nyborg. Bilen var uregistrert og manglet bremser på begge bakhjulene, ifølge tiltalen.

20-åringen er også tiltalt for flere brudd på veitrafikkloven, blant annet å stikke av fra et ulykkessted. Han er også tiltalt for å ha kjørt bilen uten å ha ansvarsforsikring.

Tiltalte skal også ha forledet faren sin til å gi falsk forklaring i politiavhør, ifølge tiltalen. Faren forklarte at sønnen hadde brukt hans bil da ulykken skjedde. Påtalemyndigheten mener det skjedde under påtrykk fra sønnen.

Saken starter i Sunnmøre tingrett 17. november. Det er satt av tre dager til saken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2