Tiltalt for millionbedrageri i hotellsalg

Tre nordmenn er tiltalt for bedrageri for 34,5 millioner kroner gjennom salg av to hoteller i Sverige.

Økokrim mener de tre tiltalte bevisst lurte eiendomsinvestoren Harald Lauritzen og hans selskap Obbhult Invest til å betale altfor mye for Stavsjø hotell og selskapet Fastningsstaden. Den ene av dem skal som hovedmann ha trikset med dokumentasjonen knyttet til verdier og inntekter for å drive opp kjøpesummene, ifølge tiltalen.

– På den måten framsto kjøpene som betydelig mye bedre enn de i realiteten var. Disse hotellene gikk så å si med underskudd, sier førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim til NTB.

Den hovedtiltalte har hatt status som siktet i saken i godt over et år.

Til sammen ble de to hotellene solgt for 34,5 millioner svenske kroner, mer enn dobbelt så mye som de samlede eiendomsverdiene og inntektene til selskapene. Takstene skal ha vært falske, mens regnskapene skal ha vært blåst opp og bekreftet av en fiktiv revisor.

Salget skal dessuten ha skjedd via en stråmann, som holdt skjult for kjøperen at det var påståtte hovedmannen og den andre medtiltalte som var selgerne. Etter det NTB forstår ville denne kunnskapen hatt vesentlig innvirkning på kjøpsbeslutningen.

Den hovedtiltaltes forsvarer, advokat Nicolai Skjerdal, opplyser at hans klient ikke erkjenner noen form for skyld på noen av tiltalepunktene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2