Terrorsiktede vil bevise at de ikke dannet forbund

En avgrensning i straffeloven som sier at det ikke er straffbart å forberede terrorhandlinger alene i Norge, er de tre terrorsiktedes sterkeste kort for å svekke PSTs siktelse.

Under utarbeidelsen av endringene i terrorparagrafene i straffeloven ble Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ikke hørt da de ønsket at også enkeltpersoner skulle kunne straffes for forberedelser til terror i Norge, skriver VG.

Å motbevise at det er inngått noe forbund med noen av de andre siktede blir derfor en av forsvarernes viktigste oppgaver framover, og forsvarerne til den siktede usbekeren (31) påpeker dette overfor Borgarting lagmannsrett når de nå anker varetektskjennelsen.

– Det eneste den siktede 31-åringen har gjort, er å kjøpe en flaske med hydrogenperoksid på forespørsel fra den siktede 39-åringen, uten å ane noe om hva innholdet skulle brukes til, sier hans medforsvarer, René Ibsen.

Flaska 31-åringen kjøpte, ble funnet sammen med andre bombeingredienser i kjelleren til den siktede irakisk-kurderen på 37 år, og skal ifølge VG være det eneste fysiske beviset som knytter de tre sammen.

Også forsvarerne til 37-åringen og den antatte hovedmannen på 39, hevder det ikke finnes bevis for at de tre har gjort en avtale om å begå terror. PST understreker at Oslo tingrett fant dette overveiende sannsynlig da de gikk med på varetektsfengsling av de siktede. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2