terror-vederhus-F - Halvorsen: - Håvard var en sjelden begavelse

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) beskrev en omsorgsfull, humoristisk og usedvanlig kunnskapsrik ung mann da hun talte i begravelsen til 21 år gamle Håvard Vederhus i Grefsen kirke torsdag.

- Håvard hadde stort politisk mot, handlekraft og et engasjement som smittet så mange andre. Få mennesker har evne til å kombinere så mange positive egenskaper på samme tid. Håvard var en sjelden begavelse, sa Halvorsen under seremonien for 21-åringen, som ble drept på Utøya.

Hun omtalte den nyvalgte lederen av AUF i Oslo som raus og positiv, og som en person som så menneskene rundt seg. Kunnskapsministeren beskrev også sitt møte med den unge politikeren og tidligere lederen for Elevorganisasjonen.

- Sist gang jeg traff Håvard var han utålmodig. Han ville se resultater raskt. Håvard klarte i sitt unge liv å gjøre en forskjell, påvirke politikken, få til resultater. Men han var ikke i mål. Nå kan han ikke fullføre sine planer. Nå må alle vi som deler hans drømmer og ønsker, ta det ansvaret, sa Halvorsen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2