terror-siv-F - Breivik-støtte vekker vemmelse i Frp

Massedrapsmann Anders Behring Breiviks analyse av Fremskrittspartiets rolle i norsk politikk preger landsmøtestarten i landets nest største parti.

– Vi hører det han sier og føler vemmelse som alle andre, sier Frp-leder Siv Jensen til NTB.

Påstander om marginalisering av Fremskrittspartiet har gjentatte ganger kommet opp under Breiviks forklaringer i Oslo tingrett. Han mener pressen systematisk motarbeider partiet, noe som i avgjørende grad skal ha påvirket ham til å gjennomføre den verste terrorhandling i Norge etter krigen.

– Jeg registrerer at han trekker veldig mange mennesker med ulik bakgrunn inn i det forvirrede tankegodset sitt. Jeg kan bare konstatere at det kommer mye rart derfra, og så får rettsstaten ta det oppgjøret som rettsstaten skal ta, sier hun.

Fremskrittspartiets 39. ordinære landsmøte foregår samtidig med at Anders Behring Breivik forklarer seg i norgeshistoriens mest omtalte rettssak.

– Det er krevende å ha normalitet i den situasjonen som pågår, men alle vi som ikke har en rolle i den pågående rettssaken, må gjøre vår jobb for demokratiet. Et politisk landsmøte er det fremste bilde på hvordan det frivillige Norge fungerer – det beste bildet på at terror ikke virker, sier Jensen. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2