terror-sikkerhet - Sikkerhetssituasjonen i Oslo i normaliseringsfase

Oslo by er trygg, og vi er på vei inn i en normaliseringsfase, sa stabssjef Johan Fredriksen da han redegjorde for sikkerhetssituasjonen i etterkant av terrorangrepene sist fredag.

- Sikkerhetssituasjonen i Oslo har hatt den ønskede utviklingen som vi tidligere har redegjort for. De tiltakene som er gjennomført i Oslo by er i tråd med det vi har gitt informasjon om. Det betyr at det ikke har kommet nye opplysninger som gir grunn til bekymring, og vi er nå inne i en normaliseringsfase, sa stabssjef Johan Fredriksen ved Oslo politidistrikt på en pressekonferanse på Politihuset torsdag.

Det er fortsatt restriksjoner for luftrommet over Utøya og Rikshospitalet. Politiet har mottatt en god del bombetrusler, men disse regnes som «uspesifikke», og har ikke et innhold som gir grunn til bekymring, ifølge Fredriksen. I tillegg har folk vært mer årvåkne og meldt fra om mistenkelige gjenstander, noe politiet anser som positivt.

- Kriminaliteten lever og går også sin gang, så en del av politinærværet i byen er relatert til annen kriminalitet som blir etterforsket parallelt, sa Fredriksen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2