terror-retten-mandag - Fornærmede fra Utøya skal forklare seg i retten

Fire av de hardt skadde fra teltplassen på Utøya skal mandag fortelle sine historier fra 22. juli. Også en av dem som ikke er navngitt i tiltalen, skal avgi forklaring.

Forrige uke gjorde retten seg ferdig med obduksjonsrapportene fra Utøya. I alt 69 rapporter er gjennomgått, og for mange har rettssaken vært svært vanskelig.

– Det har vært en veldig tøff uke for alle pårørende og for alle aktørene i retten, sa koordinerende bistandsadvokat Siv Hallgren etter at retten var satt fredag.

Neste uke er viet vitneforklaringer fra de fornærmede fra Utøya som overlevde 22. juli. Hallgren tror også dette vil være krevende for mange å overvære.

– Jeg tror vi kan forvente oss tunge tak i flere uker fremover. Det er mange tunge opplevelser som skal gjennomgås. Mange skadde skal fortelle sine historier, sa hun.

Mandag skal retten høre fire skadde fra teltplassen forklare seg. De fire er Silja Kristianne Uteng, Lars Grønnestad, Frida Holm Skoglund og Ane Kollen Evenmo. De ble alle skutt av Anders Behring Breivik på Utøya 22. juli, men kom fra hendelsen med livet i behold.

Den femte personen som skal forklare seg i retten, som ikke er navngitt i tiltalen, berget livet ved å gjemme seg på en klippe på nordsiden av øya. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2