terror-reax-lundin-F - Uforståelig for berørte at Breivik kan smile i retten

Berørte reagerer kraftig på at Anders Behring Breivik kan sitte i retten og smile mens han snakker om de mest grusomme detaljer, ifølge bistandsadvokat Christian Lundin.

– Det er umulig for dem å forstå dette, at han i det ene øyeblikket sier han skal ta hensyn til dem og i det neste sitter smilende og snakker om de mest grusomme detaljene. Det gjør inntrykk som det er umulig for dem å forberede seg på, sier advokat Christan Lundin til NTB.

Han representerer rundt 70 fornærmede og etterlatte etter terrormassakren på Utøya. De ventet at det skulle bli tøft å høre Breivik snakke om angrepene 22. juli og forklare seg om motivene bak dem, men etter å ha fått en forsmak torsdag på det som skal komme senere, tror Lundin klientene ikke kan få forberedt seg tilstrekkelig.

Torsdag snakket Breivik om hvordan han trente på væpnet konfrontasjon med politiet ved hjelp av et dataspill. I dagene som kommer er det ventet at han skal forklare seg i detalj om massakren på Utøya.

– Det er nok umulig å forberede klientene godt nok på hva som skal komme. Det gjør stort inntrykk på dem å høre om hvordan han har sittet på en datamaskin og trent på å skyte og henrette mennesker. Når dette blir en virkelighet vi må forholde oss til, så gjør det naturligvis et ekstra inntrykk, sier Lundin. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2