terror-hovland-1 - Janne rømte fra Breivik med skadd gutt

17-årige Janne Hovland fikk bruk for førstehjelpskunnskapene sine da hun møtte på en skutt AUF-er på Utøya. Sammen løp de fra drapsmannen.

Hovland befant seg i Storsalen og var på telefon med venninna si da hun hørte skytingen begynte. Der oppsto det panikk, og folk kuttet seg på glass da de prøvde å rømme ut fra bygget.

Selv da hun så blodige folk på bakken utenfor, trodde hun fortsatt det kunne være noen som spøkte. Men da hun litt bortenfor Kafébygget så en gutt som var skutt i låret, skjønte hun at det var alvor.

– Jeg kunne litt generell førstehjelp, siden jeg har gått på helse- og sosial. Jeg tok av meg en topp for å forbinde skaden. Så så vi at han var skutt i det andre låret også, så jeg fikk en annen jente til å ta av seg singleten for å forbinde låret, forklarte Hovland i retten torsdag.

Gutten hun møtte på, var Hussein Kazemi, som skal vitne senere i rettssaken. De holdt seg i området en stund, før de hørte Anders Behring Breiviks skyting kom nærmere igjen. Da flyktet de på stien som går ut til vestsiden av øya.

– Vi jogget så fort det var mulig med en som var skadd. Der møtte vi en gruppe folk, og jeg ba om å få alle jakkene deres for å kunne legge ham nedpå. Men vi hørte at skuddene fulgte etter oss, så vi måtte bare rett opp igjen, forklarte 17-åringen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2