terror-finansdep-F - Statsbudsjettet ikke en dag forsinket

På tross av bomben som lammet flere av byggene i Regjeringskvartalet fredag, regner Finansdepartementet med at framleggingen av statsbudsjettet går som planlagt 6. oktober.

Departementene trenger 2.000 nye kontorplasser i sentrum av Oslo etter bombeattentatet. Finansdepartementet, som ligger ved siden av høyblokken som ble hardest rammet, hadde allerede fredag kveld alternative lokaler klare hos Skatteetaten på Økern i Oslo.

- Allerede mandag kunne derfor våre folk som skal jobbe med statsbudsjettet i høst, fortsette dette arbeidet. Slik vi vurderer det, blir det ingen forandringer i budsjettkalenderen, sier kommunikasjonssjef Runar Malkenes i Finansdepartementet til NTB.

Departementet melder torsdag at det nå er fullt operativt etter bombingen og at statsbudsjettet for 2012 skal framlegges som planlagt for Stortinget 6. oktober. Heller ikke den ekstraordinære situasjonen resten av norsk politikk og embetsverk er inne i etter terrorangrepene, vil forsinke prosessen, forsikrer han.

Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) varslet mandag at hele Regjeringskvartalet må redesignes og relokaliseres på nytt.

I mellomtida er det også en rekke sikkerhetsmessige forhold som må ivaretas når de departementsansatte skal jobbe fra midlertidige lokaler. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2