terror-dep-sikkerhet - Flere brudd på sikkerhetsregler etter terroren

Sikkerheten for de ansatte i de nye midlertidige regjeringskontorene er fortsatt for dårlig, nesten fem måneder etter terrorangrepene.

Sikkerheten i de nye kontorene til Regjeringen etter 22. juli må bli mye bedre, viser flere interne rapporter, skriver Aftenposten.

– Hvem som helst kunne parkere fremmede bilder rett utenfor inngangsdørene til regjeringsbyggene i lengre tid uten at noen reagerte. Det er ganske utrolig at det fortsatt kan skje, sier advokat Carl Bore til Aftenposten.

Han jobbet selv i lovavdelingen i Justisdepartementet fram til 2005.

Internt i flere departementer er det nå økende misnøye med måten fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) har ledet arbeidet med sikkerheten både før og etter 22. juli.

Etter terrorangrepene har de fleste departementene kommet inn i nye lokaler, hvor de skal holde til de neste årene. Men nesten fem måneder etter terrorangrepene er sikkerheten i de nye lokalene ikke i samsvar med kravene i sikkerhetsloven. Flere av de midlertidige kontorene mangler flere grunnleggende sikkerhetstiltak som for eksempel adgangssluser og sperringer. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2