telenor-baksaas-F - Baksaas: – Norviks avgang et eierspørsmål

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas mener Harald Norvik var en god styreformann, men ønsker ikke å si noe mer om Norviks avgang enn at det er et «eierspørsmål».

Telenor-sjefen har fram til nå ikke villet kommentere styreformannens avgang, som skjedde mens Baksaas befant seg i India.

Etter framleggingen av Telenors kvartalsresultat tirsdag sier Baksaas til NTB at han ser på styreformannens avgang som et rent eierspørsmål.

– Vi forholder oss til det styret som vi har til enhver tid og jobber fokusert med tingene våre. Vi har hatt gode styreformenn i Telenor før og hadde en god styreformann i Harald Norvik. Jeg håper vi får ny god styreformann, slik at vi kan jobbe videre med de lange strategiske problemstillingene for Telenor, sier Baksaas.

Baksaas viser til at TV 2-saken nå er historie og sier han har et helt greit forhold til næringsminister Trond Giske (Ap).

– Vi har vært på reise sammen og snakket om utfordringene våre i India, og han bidrar med det han kan, slik enhver næringsminister ville måtte gjøre når norske næringsinteresser er blir herset med av indiske regulatoriske forhold, sier Baksaas.

Telenor la tirsdag fram et kvartalsresultat som viste en solid vekst, men som var sterkt preget av nedskrivninger på 3,9 milliarder kroner i India.

– Jeg synes det et morsomt at vi har en god pakke å legge på bordet i dag, og så vet vi at vi har utfordringer rundt det regulatoriske i India. Den operasjonelle utviklingen er vi veldig godt fornøyd med, sier Baksaas.

Telenors konsernsjef sier at han ikke har gjort seg noen tanker om sin egen situasjon i konsernet og om han er nestemann som må gå.

– Det gjør jeg meg ikke noen tanker om. Jeg sier som idrettsutøverne: Vi holder en fokusert agenda, avslutter Baksaas. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2