Taxinæringen opp i Stortinget

Forholdene i drosjenæringen kommer opp i Stortinget denne uka. Torsdag må samferdselsministeren besvare en interpellasjon fra Hans Olav Syversen (KrF). Tirsdag legger Fremskrittspartiet fram forslag om mindre regulering av bransjen.

Syversen tar utgangspunkt i at verstingene får fortsette i bransjen og at beslag av drosjeløyver etter skattesvindel har stoppet opp. Manglende kvalitetsstandarder, passive løyvemyndigheter, uklart lovverk og for liten mulighet til å frata noen løyve, er forhold han vil ta opp med statsråd Magnhild Meltveit Kleppa (Sp).

Frps Bård Hoksrud har en noe annen innfallsvinkel. Han vil tirsdag morgen legge fram forslag i Stortinget for å bedre bransjens rykte.

Frp vil fjerne taket på antall løyver og modernisere regelverket. Partiet vil også å gi kommunene mer mulighet og ansvar til å følge opp og regulere bransjen. Han vil ha et regelverk som gjør det enklere å få tatt ut sjåfører, løyveeiere og andre som ikke følger lover og regler.

– Det handler om at det drosjene er en viktig del av kollektivtilbudet og at det er på tide å få ryddet opp i en bransje som dessverre har fått et frynsete rykte, sier Hoksrud. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2