SV vil fjerne vikarbyråene i kommunene

SV vil gå til full krig mot privatisering og vikarbyråer i alle landets kommuner. Partiet går nå ut med en «arbeidsgivergaranti» der de lover å kjempe for kommuneansatte og mot vikarbyråene.

Stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen tror en slik garanti kan sørge for at folk fortsetter i kommunale jobber slik at kompetansen ikke forsvinner ut av kommunen.

NHO rister på hodet, mens LO tror at krigserklæringen er det som skal til for å redde de rødgrønne fra et valgnederlag, skriver Klassekampen.

– Dette trenger vi mer av. En slik garanti vil skape entusiasme i våre rekker fordi den gjør det veldig synlig for velgerne at venstresiden står for en annen politikk enn Høyre og Frp, sier nestleder Geir Mosti i Fagforbundet.

Garantien som SV skal vedta på landsmøtet til helgen, innebærer blant annet kamp mot kommersielle velferdstilbydere og skal forplikte alle partiets lokalpolitikere rundt om i kommunene.

NHO Service, som blant annet organiserer helse-, bemannings- og renholdsselskaper, er imidlertid bekymret over garantien. Direktør Dag Ekelberg mener kommunene vil være helt avhengig av private aktører for å møte eldrebølgen.

– Hvis man avviser et samarbeid med privat sektor, er det interessant å få vite mer om hvilke virkemidler SV vil ta i bruk for å sikre en bærekraftig velferdsmodell, sier han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2