SV: – Oljekatastrofen et argument mot boring i nord

SV-leder Kristin Halvorsen mener at oljekatastrofen i Mexicogolfen er et sterkt argument mot oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen.

Ifølge myndighetene i Louisiana er over 600 dyrearter truet av det massive oljeutslippet.

SV-leder Kristin Halvorsen mener miljøkatastrofen må dempe lysten på å starte oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen.

– Jeg tror dette gjør veldig sterkt inntrykk på veldig mange fordi det viser at selv om man har veldig mange sikkerhetsforanstaltninger og topp moderne teknologi, så kan man aldri forsikre seg mot et uhell når man driver med olje, sier Halvorsen til NRK.

Tidligere denne uken trakk den republikanske California-guvernør Arnold Schwarzenegger tilbake sin støtte til oljeboring utenfor kysten av California på grunn av oljekatastrofen i Mexicogolfen.

– Man går gjennom denne enorme mengden studier og forskning og er til slutt overbevist om at det er trygt. Men så slår man på TV-en og ser denne enorme katastrofen, og da tenker man: Hvorfor skal vi ta risikoen? Risikoen er mye større enn det er verdt, sa han.

Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner er derimot ikke overbevist:

– Jeg mener at det er kunnskapsløst av Halvorsen å sammenligne situasjonen i Mexicogolfen med situasjonen i Norge. Det skyldes at vi både stiller strengere krav og at vi har kommet vesentlig lengre i den teknologiske utviklingen, sier Sanner til NRK. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2