Styreleder og direktør ut av Språkrådet

Ida Berntsen trekker seg som styreleder i Språkrådet. Omtrent samtidig slutter språkdirektør Sylfest Lomheim, uten at noen ny sjef er ansatt.

Berntsen har sittet som styreleder siden 2008, da hun tok over etter Tora Aasland. Til daglig er Berntsen forlegger i Cappelen Damm.

– I forbindelse med en omorganisering i forlaget som ble iverksatt 1. juli i år, har jeg fått et utvidet ansvarsområde som fremover vil kreve min fulle tid og oppmerksomhet. Dette er den direkte årsaken til at jeg nå trer ut av vervet som styreleder i Språkrådet, sier Berntsen.

Nestleder i styret, Magni Øvrebotten, er nå fungerende styreleder. Styret i Språkrådet er utnevnt av kulturministeren.

Språkdirektør Sylfest Lomheim har allerede sittet lenger enn åremålsperioden, som først gikk ut ved nyttår, og deretter ble forlenget. Men fremdeles er det ikke ansatt noen etterfølger. Bare en håndfull personer har søkt stillingen som ny sjef for Språkrådet, som er underlagt Kulturdepartementet.

Informasjonsrådgiver Marius Bakke i Kulturdepartementet sier til NTB at Lomheim slutter 31. august, og at departementet har begynt å intervjue mulige etterfølgere.

– Ansettelsesprosessen har ligget litt nede på grunn av ferieavviklingen, men prosessen er nå i gang igjen. Vi kan ennå ikke gi noen konkret dato for når vi forventer å ha en ny direktør på plass, men arbeider selvsagt for at det skal skje så fort som mulig, sier Bakke.

Direktøren i Språkrådet er leder for 30 ansatte. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2