Støttegruppen: – Sterke følelser blant medlemmene

Nestleder Christin Bjelland i Støttegruppen etter 22. juli sier meningene er delte og sterke blant medlemmene etter at aktoratet la ned påstand om at Anders Behring Breivik er for syk for fengselsstraff.

– Som støttegruppe har vi besluttet å ikke ha noen formell mening om dette spørsmålet, fordi medlemmene våre har delte og sterke følelser om dette, sier Bjelland til NTB.

– Personlig synes jeg det er veldig vanskelig. Det å definere ordet rettferdighet i denne saken er ikke lett, og jeg er veldig glad for at det ikke er jeg som skal avgjøre dette, sier Bjelland.

Lederen av støttegruppen Trond Henry Blattmann mener aktor ga en god gjennomgang av sin påstand.

– Har du inntrykk av at det er stor skuffelse blant mange av de berørte?

– Jeg har ikke fått anledning til å snakke med mange av de berørte, så det kan jeg ikke svare på, men det er jo også lagt ned en subsidiær påstand om fengselsstraff og forvaring, så her er begge meninger til stede, hvis retten velger å legge vekt på det.

– Var det som forventet?

– Jeg har hele tiden sagt at jeg ikke har hatt noen forventninger, fordi jeg ville avvente hva de sier. Når jeg i dag har hørt aktors begrunnelse, så skjønner jeg den, uten derigjennom å si at jeg er enig, for vi ønsker å avvente rettens dom, sier han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2