Støre til minnemesse lørdag kveld

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil være til stede ved en av minnemessene som de katolske menighetene i Oslo skal holde for ofrene etter flyulykken i Smolensk i Russland lørdag kveld.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil være til stede ved messen i St. Olavs kirke i sentrum av Oslo, får NTB opplyst av UD. Messen begynner klokken 19.30. Den andre messen blir avviklet i St. Hallvard menighet på Tøyen øst i Oslo og begynner klokken 19.00.

Den offisielle rekviemmessen skal først finne sted i neste uke. Tidspunktet er foreløpig ikke klart fordi den katolske menigheten lørdag var opptatt med å få tak i fremtredende utenlandske geistlige til å delta i denne messen.

- Polakker i Norge er preget av enorm sorg og uendelig hjelpeløshet, sier Margareta Tumidajewicz som er rådgiver for innvandrersjelesorgen i Oslo katolske bispedømme.

- Dette er en ufattelig tragedie, sier Tumidajewicz om flystyrten i Russland lørdag morgen der Polens president, hans kone og store deler av landets øvrige maktelite omkom.

Den katolske kirken i Norge var lørdag formiddag i gang med å mobilisere sine prester rundt om i landet for å holde åpne kirker og gudstjenester. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2