støre-stiftelse-habilitet-F - Støre avviser å ha begått habilitetsbrudd

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener det var riktig at han ikke ba om å få sin habilitet vurdert da UD bevilget 6 millioner i 2008 til Senter for nordområdelogistikk.

Grunnen er at Utenriksdepartementet og han selv har forholdt seg til og innvilget pengene til Norges Rederiforbund, understreket Støre på en pressekonferanse i departementet tirsdag.

– Utenriksdepartementet fikk en søknad fra Norges Rederiforbund om støtte til opprettelse av et slikt senter. Søknaden ble behandlet på vanlig måte i UD, og etter en måneds tid ble søknaden innvilget, sa Støre.

Saken eksploderte tirsdag etter at Dagbladet skrev at Støre hadde gitt støtte til en personlig venn, reder Felix Tschudi, som eier Tschudi Shipping Company AS og hadde gitt den andre halvparten av beløpet som skulle til for å opprette senteret.

– Jeg har ikke hatt møter eller planlegging med ham om dette senteret, understreket Støre om forholdet til Tschudi i denne saken.

– Utenriksdepartementet har forholdt seg til Norges Rederiforbund og har behandlet søknad fra Norges Rederiforbund. Jeg har ikke noe habilitetsspørsmål knyttet til mitt forhold til Norges Rederiforbund, vektla utenriksministeren. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2