DYSTER SITUASJON FOR AP: Jonas Gahr Støre sliter med dårlige målinger for Ap Foto: Per Haugen / TV  2
DYSTER SITUASJON FOR AP: Jonas Gahr Støre sliter med dårlige målinger for Ap Foto: Per Haugen / TV 2
Lederkamp i Arbeiderpartiet:

Støre om lederposisjoner i Ap: – Ingen kan abonnere på slike ting

Etter flere innspill om å skifte ut partisekretær Kjersti Stenseng og nestleder Bjørnar Skjæran, fastslår Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre at alle er på valg.

Både Støre, Stenseng og Skjæran har gitt beskjed til valgkomiteen om at de ønsker å bli gjenvalg til partiledelsen på Aps landsmøte i mai.

Men fredag gikk Aps ordfører i Ringebu Arne Fossmo i en epost til nrk.no inn for å vrake både Bjørnar Skjæran og Kjersti Stenseng. Han mener Jonas Gahr Støre også bør vurdere sin stilling.

– Ja ja, altså jeg setter nok det er litt på spissen, men jeg mener alle i ledelsen skal vurdere posisjonen. Til nå har Arbeiderpartiet ingen andre statsministerkandidat enn Støre, så det er ikke tema i utgangspunktet. Men men jeg mener at han bør vurdere posisjonen sin ut i fra målingene. Han er tross alt den øverste lederen, sier Fossmo til TV 2.

Støre gjør det klart at ingenting er gitt.

– Valgkomiteen kommer til å gjøre en god jobb og innstille til landsmøtet hvordan ledelsen skal se ut, og alle i ledelsen er på valg. Det er ingen som kan abonnere på slike ting, det er demokratiet som fungerer sånn, sier Støre til TV 2.

Vil skifte ut Stenseng og Skjæran

Ap-ordføreren mener Stenseng må skiftes ut etter åtte år. Det er å foreslå at partisekretæren fra samme fylke skal vrakes, men det er nødvendig med utskiftinger i ledelsen for å gjenvinne tillit, mener han.

– Jeg føler et ansvar som sosialdemokrat og prøve å få folk til å stemme Arbeiderparti og, så det synes jeg er riktig å gjøre, sier han.

Også Skjæran må gi plass til nye krefter i partiledelsen, mener han. Fossmo vil ha både Tonje Brenna og Hadia Tajik inn som nestledere.

– Jeg synes de er friske, gode politikere og som fronter en god arbeiderpartipolitikk, og som jeg tror kan bygge opp partiet. Nå er det mange som sitter på gjerdet, og vi er nede på 16 prosent på målingene, og det holder ikke for et parti som skal være styrende, sier han.

Triste tilbakemeldinger

Ringebu-ordføreren opplever tilbakemeldingene han får fra næringsliv, organisasjoner og folk han møter som illevarslende.

– Det er manglende tillit til Ap fordi vi blir oppfattet som handlingslammet i en vanskelig situasjonen. Det er trist for oss som har fått rent flertall i to kommunevalg, og vil slite i kommunevalget som kommer hvis ikke vi klarer å få opp at tilliten.

Fossmo understreker at han kommer til å støtter opp om den partiledelsen som blir valgt på landsmøtet i begynnelsen av mai.