- Storberget ukjent med hijab-vedtak

Da Justisdepartementet 4. februar offentliggjorde at bruk av hijab skulle tillates som del av politiuniformen, skjedde det uten justisminister Knut Storbergets viten, melder NRK.

Ifølge kanalen ble notatet lagt ut på departementets hjemmesider uten at justisminister Knut Storberget (Ap) var informert. Beslutningen ble fattet etter Politidirektoratets positive innstilling til hijab, og skal ifølge NRK ha vært drevet igjennom av statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik.

- Etter å ha mottatt Politidirektoratets vurdering, er det besluttet at politiets uniformsreglement skal endres slik at det gis anledning til bruk av religiøst hodeplagg sammen med politiuniformen, heter det i notatet som ble lagt ut på Justisdepartementets sider 4. februar.

I departementet måtte statssekretæren og rådgiveren i departementet stille til hastemøte etter krav fra tre stortingsrepresentanter og en statssekretær, Saera Khan, Tore Hagebakken, Arild Stokkan Grande og Libe Rieber-Mohn.

På møtet var Aas-Hansen og Tajik ivrige forsvarere av vedtaket om hijab i politiet. Justisministeren var ikke til stede, og det var altså heller ikke hans beslutning at et slikt vedtak skulle offentliggjøres. Men som departementets sjef måtte Storberget forsvare det utad, inntil presset fra partiets stortingsgruppe ble for stort. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2