ERKJENNER FEIL: Justisminister Knut Storberget (Ap) erkjenner at feil ble begått under terrorhandlingene 22. juli. Han erkjenner også å ha det øverste ansvaret for dette. Her er han avbildet i forbindelse med besøket til  Ila fengsel og forvaringsanstalt. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
ERKJENNER FEIL: Justisminister Knut Storberget (Ap) erkjenner at feil ble begått under terrorhandlingene 22. juli. Han erkjenner også å ha det øverste ansvaret for dette. Her er han avbildet i forbindelse med besøket til Ila fengsel og forvaringsanstalt. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Storberget erkjenner at feil ble begått 22. juli

Justisminister Knut Storberget (Ap) erkjenner at feil ble begått under terrorhandlingene 22. juli. Han erkjenner også å ha det øverste ansvaret for dette.

I et intervju med Aftenposten sier Storberget at han både tar ansvar for det som fungerte, og det som ikke fungerte. Han sier også at han ikke har hatt planer om å gå av.

– Jeg har de siste ukene tenkt mye på hva det betyr å ta ansvar etter dette. Og jeg mener helt klart at å gå av ikke er å ta ansvar. Ikke i denne situasjonen. Det vil være å stikke av. Ansvar for meg nå er flere ting, blant annet å forsøke å redusere smerte, for skadede og etterlatte, men også for operativt personell, frivillige og ansatte i departementene, sier Storberget i intervjuet.

Les også: Storberget: – Breivik kan få egen avdeling i fengselet

Storberget mener at man må tåle at det blir stilt kritiske spørsmål om kriseberedskapen, og sier at han har spurt seg selv om det var mulig å gjøre mer for å stanse gjerningsmannen.

– Vi har stått overfor en ekstrem situasjon, og selv om vi ennå ikke har alle kort på bordet, så erkjenner jeg at det er blitt gjort feil. Senest med uriktig informasjon til pårørende. Feil må vi alle, også jeg, beklage, sier justisministeren. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2